Vacatures

Sociaal beheerder – 24 uur

Functieomschrijving

De Stichting Milieu Educatie en Kinderboerderij Oosterhout (het MEK) beheert een kinderboerderij, biedt milieueducatie aan en is actief op het gebied van duurzaamheid. Het MEK is bezig met een ingrijpend veranderings- en vernieuwingsproces. Met als doel het verbeteren en vernieuwen van de huisvesting, het creëren van nieuw aanbod op het gebied van duurzaamheid en milieueducatie, uitbreiding van de horeca en een professionalisering van de begeleiding van de vrijwilligers voor wie ‘Meedoen op het MEK’ als een zinvolle dagbesteding gezien kan worden.

De medewerkers, de bestaande vrijwilligers en het bestuur van het MEK werken hard aan het uitwerken en realiseren van deze doelen. Hier hebben we extra handen bij nodig. We zoeken daarom een parttime

Sociaal beheerder voor 24 uur

Je kerntaken:
Als beheerder draag je zorg voor de algehele bedrijfsvoering van het MEK. Dus zowel van het Milieu Educatief Centrum als de Kinderboerderij. Daarnaast ben je een luisterend oor en contactpunt voor de vrijwilligers. Voor de vrijwilligers met een hulpvraag vanuit dagbesteding zorg je voor passende, planmatige begeleiding.

Je bewaakt de processen en werkt zelf ook mee. Je bent verantwoordelijk voor de kasadministratie en de administratie met betrekking tot de vrijwilligers van het MEK. Je houdt toezicht op alles wat er gebeurt op het MEK. Je maakt de werkroosters. Je onderhoudt contacten met het bestuur van de stichting, de gemeente Oosterhout, de scholen en diverse (hulp)organisaties en leveranciers.

Je werkt nauw samen met de dierverzorgers die de verantwoordelijkheid hebben voor de verzorging van de dieren. In voorkomende gevallen ben je niet te beroerd zelf ook de handen uit de mouwen te steken en mee te helpen. Regelmatig werk je ook in het weekend en op feestdagen.

Je houdt ervan om met mensen te werken en hen te motiveren. Dat is van belang omdat je ook de bezoekers mede ontvangt, activiteiten organiseert zoals verjaardagsfeestjes en evenementen. Je coördineert de activiteiten op educatief gebied.

Kortom, ben jij sociaal- en communicatief vaardig, creatief, handig, innovatief, stressbestendig, open, flexibel, enthousiast, dieren- en natuurliefhebber en kun je goed schakelen tussen de verschillende vragen die je tegenkomt? Dan ben jij mogelijk degene die wij zoeken!

Wat vragen wij?
Een opleiding minimaal MBO niveau 4/HBO in de richting Social Work, Maatschappelijke zorg of vergelijkbaar diploma. Ervaring met en kennis van dieren en/of educatie is een pré.

Geïnteresseerd geraakt?
Meer informatie over deze functie kun je opvragen bij Marja Coolen (voorzitter bestuur Stichting MEK) op nummer 06-57884641 of mail naar info@mekoosterhout.nl

De sluitingsdatum is: 7 december 2021
De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 10 december 2021 en de vervolggesprekken op 13 december 2021.

Contractduur 12 maanden

Parttime uren: 24 per week

Deadline sollicitaties: 07-12-2021

Verwachte startdatum: 1-2-2022

Soort dienstverband: Parttime, Tijdelijk

 

 

Medewerker dierverzorging – 8 uur

Functieomschrijving

Het MEK (Milieu Educatie en Kinderboerderij) in Oosterhout is bezig met een ingrijpend veranderings- en vernieuwingsproces. Met als doel het verbeteren en vernieuwen van de huisvesting, het creëren van nieuw aanbod op het gebied van duurzaamheid en milieueducatie, uitbreiding van de horeca en een professionalisering van de begeleiding van de vrijwilligers voor wie ‘Meedoen op het MEK’ als een zinvolle dagbesteding gezien kan worden.

De medewerkers, de bestaande vrijwilligers en het bestuur van het MEK werken hard aan het uitwerken en realiseren van deze doelen. Onze kinderboerderij herbergt een groot scala aan dieren waarbij we ons vooral richten op oude Hollandse rassen. Hier hebben we extra handen bij nodig. Wij zijn op zoek naar een dierverzorger voor 1 dag per week om ons kleine enthousiaste team te komen versterken. We zoeken daarom een parttime

Dierverzorger – 8 uur

Je kerntaken:

Als dierverzorger ben je verantwoordelijk voor de verzorging van alle dieren, voor hun gezondheid, het schoonmaken en onderhouden van de verblijven, het coördineren van de voortplanting en het onderhouden van het terrein.

Ook organiseer je samen met de sociaal beheerder allerlei activiteiten, verzorg je informatie over de dieren en het terrein. Bovendien geef je leiding aan de vrijwilligers en stagiaires op het gebied van dierverzorging. Je houdt de benodigde registratie bij betreffende de dieren en aanverwante zaken en je bent verantwoordelijk voor de aan- en verkoop van dieren.

Kortom, ben jij sociaal- en communicatief vaardig, vind je het leuk om met mensen om te gaan en ze te begeleiden en aan te sturen, handig, stressbestendig, harde werker, technisch en praktisch, gezellig en enthousiast, flexibel, verantwoordelijk en vind je het een uitdaging om met ons mee op avontuur te gaan? Dan ben jij mogelijk degene die we zoeken!

Wat vragen wij?

– Een afgeronde diergerelateerde opleiding

– minimaal 1 jaar ervaring in leidinggeven

– 18 jaar of ouder

– beschikbaar op woensdag en ook regelmatig op weekend- en feestdagen

Geïnteresseerd geraakt?

Meer informatie over deze functie kun je opvragen bij Marja Coolen (voorzitter bestuur Stichting MEK) op nummer 06-57884641 of mail naar ons algemene mailadres.

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

Vakantiegeld

Contractduur 12 maanden

Parttime uren: 8 per week

Deadline sollicitaties: 10-12-2021

Soort dienstverband: Parttime, Bepaalde tijd

Contractduur 12 maanden

Parttime uren: 8 per week

Verwachte startdatum: 1-2-2022

Soort dienstverband: Parttime, Bepaalde tijd